OPREZ: Pet devojčica je izvelo ekperiment koji je pokazao ZASTRAŠUJUĆE posledice držanja mobilnog blizu glave tokom noći

Pet djevojčica, 9-razreda škole u Danskoj su izvele zanimljiv eksperiment koji je privukao veliku pažnju, a slike postavljene na internetu izazvale su reakcije mnogih naučnika, biologa i stručnjaka za zračenje u Engleskoj, Holandiji i Švedskoj .

One su pratile razvoj sjemena u dvije identične prostorije sa identičnim pozicijama prema suncu, uz jednaku količinu vode, i istu temperaturu.

Međutim, glavna razlika je da je u jednoj od prostorija stavljen bežični internet ruter koji emituje zračenje kao jednostavan telefon.

U 12 dana, sjeme koje je ostala u sobi sa routerom nije raslo, a neko od njih je čak i umrlo. Ono u drugoj sobi je raslo normalno i bilo potpuno zdravo.

Mladi istraživači htjeli su da privuku pažnju na to kako mobitelima, koje svi držimo u blizini našeg kreveta i blizu glave, remeti naše snove i koncentraciju. Nisu mogli da to izmjere u školi, tako da je su odlučile pokazati kroz biljke.

Zaista je zastrašujuće da vidimo koliko to utiče na živa bića.,