REŠILA SE VELIKOG PROBLEMA: Ovo je najbolji lek za natečene noge!

Otečenost na nogama, odnosno zadržavanje tekućine u tijelu, uzrokuje veliku bol, a može biti rezultat:

  •     PMSa
  •     Trudnoće
  •     Slabe cirkulacije
  •     Prekomjerne konzumacije prerađene hrane i hrane sa puno soli
  •     Sjedilačkog načina života ili boravka u istom položaju
  •     Nuspojave određenih lijekova

U slučaju povremene otekline, možete imati puno koristi od upotrebe biljnih i prirodnih lijekova koji će vas osloboditi od viška tekućine i uspješno smanjiti otekline. Jedan od tih izuzetno učinkovitih prirodnih lijekova je peršun!

Ime peršuna je spoj dvije grčke riječi: “petrose”, što znači stijena jer često može rasti na stjenovitim područjima i kamenih zidova; i “selen”, koji je drevni naziv za celer.

Studije pokazuju da njegova potrošnja može spriječiti brojne bolesti kao što su astma, alergije, menstrualni bolovi, problemi s urinarnom traktu, probavne smetnje, a može biti vrlo koristan jer može pomoći kod bronhitisa, poboljšava disanje, smanjuje krvni pritisak i pospješuje zdravlje kostiju.

Dr. John R. Christopher, američki najpoznatiji travar, sugerira da bi trebali konzumirati dvije litre peršunovog čaja na dnevnoj bazi kako bi se dobili najbolji rezultati u liječenju edema.

Za maksimalne rezultate, trebali biste konzumirati čaj dok je topao. Osim konzumiranja ovog čaja, trebali biste probati druge metode kako bi se smanjila oteklina.

Naime, redovito napravite neke vježbe nogu  kako bi se potaknula tekućina iz nogu da ide prema srcu. Također, za vrijeme ležanja, podići noge na jastucima na visini iznad srca.  (megagiga.info)